4 tips die je helpen om meer opvallende content te creëren

blog 1 youmedia

Wanneer je door je Facebook-overzicht of Instagram tijdlijn scrolt, wordt je overspoeld met duizenden berichten. Bijna alle bedrijven zijn tegenwoordig actief op social media, waardoor de informatiestroom steeds groter wordt. Ook het aanbod is enorm! Hoe zorg je er voor dat je volgers je content zien & ook onthouden?

In deze blog geef ik je 4 tips waarmee jij kan zorgen dat je content meer opvalt in de menigte!

Tip 1: Vertel een verhaal

Storytelling is iets wat vooral in de reclamewereld veelvuldig wordt gebruikt. Denk maar eens aan alle parfum- of autoreclames. Dit gaat niet puur om feiten, vertaald in duidelijke zinnen. Er wordt een verhaal vertelt. Door gebruik te maken van emotie zorg je ervoor dat je doelgroep je berichtje beter onthoudt. Maak je content persoonlijk en eerlijk door een herkenbare situatie te creëren. Je zult zien dat je volgers jouw posts meer herkennen en ook terugkomen op jouw kanalen of website!

Tip 2: Gebruik beelden

Foto’s en video’s zorgen voor meer herkenning en zorgen dat je volgers je herinneren. Mensen onthouden beelden namelijk sneller. Zeker voor op social media is dit een belangrijke gedachte om in je achterhoofd te houden. Hier vindt je oneindig mooie content en plaatjes waar je misschien wel jaloers op bent. Niet nodig! Zorg dat je mooie, aansprekende content hebt om op je social media kanalen te delen. Maak naast de perfecte plaatjes ook gebruik van echte beelden. Denk hierbij aan medewerkers of processen binnen jouw organisatie. Echte content werkt aansprekend namelijk!

Tip 3: Creëer meerwaarde

Content posten puur en alleen om het posten? Niet doen! Als je wil dat je volgers terugkomen en echt iets aan je content hebben, zul je ervoor moeten zorgen dat je meerwaarde creëert. Maak content waar jouw doelgroep iets aan heeft. Ook moet je in je achterhoofd houden dan social media niet alleen voor het verkopen van je product is. Je wil je volgers meer brengen dan alleen call to actions om te stimuleren tot kopen. Geef advies, gebruik quotes en verwijs ook eens naar anderen. Dat is niet je concurrentie aanprijzen maar laten zien dat je connecties hebt waarmee je je volgers wil helpen!

Tip 4:  Het belang van een strategie

Voelt social media voor jou als een ‘moetje’? Dan wordt het lastiger om je volgers echt aan je te binden. Social media moet namelijk geen ‘moeten’ zijn. Misschien heb je wel weinig tijd of niet genoeg inspiratie. Een strategie achter je content kan een belangrijke toevoeging zijn! Een contentkalender kan hier al erg bij helpen. Zorg voor een vaste lijn in het posten door wekelijks een momentje in te plannen waarop je bezig bent met je content. Zo krijg je er meer gevoel mee en gaat het ook makkelijker. Dit straalt ook weer door in de content. Je volgers zullen het opmerken als jij meer tijd steekt in je online boodschappen!

Kortom, zorg voor een verhaal, spreek in beelden om meerwaarde te creëren en zet een strategie in! Wil je hier hulp bij? Neem dan contact met me op! Ik denk graag met je mee over jouw content en hoe je hier meer uit kan halen!